Gesztenyetorta

Gesztenyetorta

Hozzávalók 18 cm-es formához

10 dkg vaj
12,5 dkg cukrozott gesztenyemassza
2 tojás
10 dkg nádcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál rum
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
a krémhez:
37,5 dkg cukrozott gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 teáskanál rum
a csokoládémázhoz:
7,5 dkg étcsokoládé
75 ml tejszín
1 evőkanál méz
a díszítéshez:
néhány szem főtt gesztenye
2-3 evőkanál cukor

A vajat kis lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, majd simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírkoronggal bélelt tortakarikába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük, leválasztjuk róla a karikát, és félbevágjuk.
Robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal és a rummal. A krémmel betöltjük a tésztát, majd hűtőbe tesszük.
A mázhoz a tejszínt a mézzel felforraljuk, a felaprított csokoládéra folyatjuk, simára keverjük, és a torta tetejére öntjük.
Végül a cukrot karamellizáljuk, megforgatjuk benne a főtt gesztenyéket, és a torta közepére halmozzuk.

http://katucikonyha.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.