Gesztenyével töltött biberle

Gesztenyével töltött biberle

Hozzávalók
12 dkg teljes kiőrlésű liszt + kevés a nyújtáshoz
4 dkg liszt
5 dkg vaj
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1/2 tojás
1/2 dl tejszín
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál reszelt narancshéj
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
a kenéshez:
1/2 tojás
a töltelékhez:
40 dkg cukormentes gesztenyepüré
2–4 evőkanál rum
6 evőkanál tejszín
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A gesztenyét kikeverjük a tejszínnel, a rummal, az édesítőszerrel, és félretesszük. A tésztához a tejszínt csípősre melegítjük, belekeverjük a fűszereket. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 6-7 cm széles csíkokat vágunk belőle. A gesztenyemasszát rárétegezzük, a tésztát összecsipkedjük. A hengert óvatosan átgörgetjük, így pár cm-rel hosszabbra is tudjuk formálni, majd 30 cm hosszú cérnával egyforma darabokat vágunk belőle. Az enyhén felvert tojással lekenjük, és 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kekszes dobozban tároljuk.

Tipp: Az egész adag sütemény 161 g, 40 darabot készítve darabonként 4 g szénhidrátot tartalmaz. A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.