Gluténmentes csokoládés keksz

Gluténmentes csokoládés keksz

Gluténmentes csokoládés keksz

Hozzávalók kb. 40 db-hoz

45 dkg gluténmentes süteményliszt-keverék
35 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1/2 citrom leve és héja
2 tojássárgája
kevés rum
a krémhez:
20 dkg cukor
1/2 dl tej
2,5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál cukor
1 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük.

A krémhez a forró tejben összeolvasztjuk a hozzávalókat. Langyosra hűtjük, majd összeragasztjuk vele a korongokat.

Végül a csokoládét 1 evőkanál vízzel és a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd vékonyan a kekszek tetejére csorgatjuk.

http://dobosbea.blogspot.com

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes étel-készítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.