Gluténmentes gnocchi

Gluténmentes gnocchi

Hozzávalók
50 dkg burgonya (tisztítva mérve)
kb. 10 dkg Szafi Free hajdinás nokedli- és házitészta lisztkeverék + kevés a formázáshoz
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
1 teáskanál só
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)
reszelt sajt (elhagyható)

A kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen áttörjük, majd ha langyosra hűlt, összedolgozzuk a sóval, a kókuszolajjal és annyi lisztkeverékkel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd 1×2 cm-es, egyforma darabokra adagoljuk. Mindet gömbölyítjük, és a bordázott mintájú deszkát átforgatjuk rajtuk, így ovális, rovátkás tésztadarabokat kapunk. A gnocchikat forró, sós vízben néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk, és reszelt sajttal megszórhatjuk.

https://dobosbea.blogspot.com

A tésztakészítő készletet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.