Gluténmentes házi tészta

Gluténmentes házi tészta

Gluténmentes házi tészta

Hozzávalók
28 dkg Szafi Free hajdinás nokedli és házi tészta lisztkeverék
1,6 dl víz
1 kávéskanál só

A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Néhány percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk – szükség esetén vékonyan lisztezhetjük a lisztkeverékkel. A bordázott sodrófával vékony csíkokat vágunk belőle, mindet a tésztaszárító állványra akasztjuk. A tésztából tetszés szerint a recés tésztavágó hengerrel szabhatunk négyzeteket is, amelyeket masni alakúra formázunk.

A kész tésztát frissen is kifőzhetjük 1–2 perc alatt forró, sós vízben, majd leszűrjük és jól leöblítjük.
1–2 nap alatt meg is száríthatjuk, ezt követően szellős helyen, papírdobozban tároljuk. Fogyasztás előtt a száraz tésztát 7–8 percig főzzük, ezután tálalhatjuk.

https://dobosbea.blogspot.com

A tésztakészítő készletet a Cookori.com biztosítot- ta, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·
A cikk kategóriái:
cookori · dobos bea · gluténmentes · szafi · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.