Gluténmentes mézeskalács

Gluténmentes mézeskalács

Hozzávalók
25 dkg darált mandula
1,25 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5,5 dkg Mizo laktózmentes vaj
1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék (1 dkg)
1 tojás
1/2 csomag sütőpor (6 g)

Az édesítőszert és a vajat habosra kavarjuk. Beledolgozzuk a tojást, a fűszerkeveréket, majd a sütőporral elkevert mandulát. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
2 ív sütőpapír között 3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszúrjuk, majd széles fejű lapáttal sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 170 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük – ne süssük túl, mert törni fog! A tepsin hagyjuk kihűlni.

Tipp: a süteményben a 160 g-os diéta szerint számolandó szénhidrát nincs.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.