Gombagulyás

Gombagulyás

Hozzávalók
50 dkg bébi csiperkegomba
30 dkg burgonya
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 dl olaj
2 teáskanál őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors
1/2 zöldpaprika
1 paradicsom
1–2 teáskanál morzsolt majoránna
1 l víz
a tálaláshoz:
tejföl
zöldpaprika
petrezselyemzöld

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát szeletekre vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük, megpároljuk rajta a hagymát, és beleszórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk, majd 5 dl vízzel felöntve kis lángon, lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a többi zöldséget, felöntjük további 5 dl vízzel, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ízlés szerint zöldpaprikával, petrezselyemzölddel, tejföllel tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

Friss gomba

 

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.