Gombás cannelloni

Gombás cannelloni

Hozzávalók 2 személyre
8 cannelloni (10 dkg)
5 dkg póréhagyma
45 dkg gomba

őrölt bors
1 csipet fokhagyma-granulátum
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kis csokor petrezselyemzöld
2,5 dkg vaj
a sütéshez:
vaj
33 dkg tejföl
1-2 evőkanál tej
10 dkg reszelt sajt

őrölt bors
1 madárszem csili
a tálaláshoz:
reszelt sajt
petrezselyemzöld

Enyhén sós vizet forralunk. A tésztát 4-5 percig főzzük benne, amíg hajlítható állagú nem lesz; akkor kiemeljük, és papírtörlőn kissé megszikkasztjuk.
Közben a vajon a felszeletelt pórét megfonnyasztjuk, majd a félbevágott, vékonyra szelt gombát hozzáadjuk. Nagy lángon sütjük, és megszórjuk fokhagymával, borssal, sóval, kakukkfűvel. Zsírjára pirítjuk, végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.
Akkora tűzálló tálat, amelyben a tésztacsövek egymás mellett elférnek, kikenünk vajjal. A cannellonikba osztjuk a tölteléket, és mindet a tálba sorakoztatjuk. A tejfölt kevés tejjel lazítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, finomra aprított csilivel ízesítjük. A tésztára kanalazzuk, és az ételt 180 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk kb. 25 percre. Az utolsó 5 percben a sajttal megszórva pirítjuk tovább.
Forrón, kevés petrezselyemmel és sajttal meghintve tálaljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

A cikk címkéi:
· · · · ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · gomba · katakonyha · sajt · tészta · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.