Gombás háromszög

Gombás háromszög

Hozzávalók 6 db-hoz
a tésztához:
22 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1,5 dkg friss élesztő
1 dl tej
10 dkg puha vaj
1 tojássárgája
1 kiskanál só
a töltelékhez:
15 dkg Amigo sárga laskagomba
1 vöröshagyma
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
10 dkg sűrített paradicsom
kevés olaj
a tetejére:
1 tojás
5 dkg trappista sajt

A tésztához az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Közben a töltelékhez a megpucolt, felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darabokra vágott gombát, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ízesítjük, végül a sűrített paradicsommal összefőzzük.

A tésztát lisztezett felületen 36×24 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 6 egyforma négyzetre vágjuk. A közepükre halmozzuk a gombás tölteléket, a széleket megkenjük az elhabart tojással, és a sarkokat összeillesztve háromszögeket formálunk belőlük, majd villa segítségével lezárjuk a széleket. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük a tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 15 percig kelesztjük, végül 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

http://www.desszertszoba.hu

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.