Gombás-magvas perec

Gombás-magvas perec

Hozzávalók kb. 60 db-hoz
8 dkg Amigo barna csiperkegomba
2 evőkanál olaj

1 nagy csipet őrölt fekete bors
25 dkg rétesliszt
1 dl tejföl
1 tojássárgája
1,5 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
a tetejére:
1 tojásfehérje
5–6 evőkanál magkeverék

A folyó víz alatt átöblített és lecsepegtetett gombát a felforrósított olajon pár perc alatt megpároljuk. Ízesítjük 1 nagy csipet sóval, a borssal, kihűtjük, és apróra vágjuk.
Az élesztőt a langyos tejföl és a tojás elegyébe morzsoljuk, hozzáadjuk az 1 csapott teáskanál sóval elkevert liszthez a vajjal és a gombával együtt. Alaposan összedolgozzuk. Becsomagolva pár órát hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk, lisztbe mártott perecformával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük a tojásfehérjével, megszórjuk a magkeverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 13 perc alatt megsütjük.

https://aranytepsi.blogspot.com

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

Friss gomba

Nem kommentelhető bejegyzés.