Gombás-sonkás fusilli

Gombás-sonkás fusilli

Hozzávalók 2 személyre
15 dkg szezámfusilli
5 dkg füstölt, húsos szalonna
10 dkg puha füstölt (házi) sonka vagy füstölt, főtt sonka
25 dkg gomba
1/2 kávéskanál só
őrölt fekete bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi tört csilipaprika
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1/2 kávéskanál morzsolt rozmaring
1 kávéskanál rózsabors késsel durvára vágva
2 dl tejszín
a tálaláshoz:
reszelt parmezán sajt

A zöldségeket megtisztítjuk. A tésztának vizet teszünk fel főni. Amikor felforrt, beletesszük a tésztát, és nagyon kis lángon 10 percig főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy a levéből 1 csészényit felfogunk. A fusillit melegen tartjuk.
Közben a kis kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk, bővebben borsozzuk, majd lefedve, a saját levében puhára pároljuk. A fedőt levéve a zsírjára sütjük, hozzákeverjük a mustárt, a paradicsompürét, a vékony csíkokra vágott sonkát és a fűszereket, majd néhány percig pirítjuk. A tejszínnel felöntjük, pár percig kis lángon rotyogtatjuk. Végül beleforgatjuk a főtt tésztát; ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá a félretett főzőléből.
Azonnal tálaljuk, a tányéron kevés parmezánnal meghintjük.

https://katakonyha.blogspot.com

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.