Gombás-zöldborsós csirkeragu

Gombás-zöldborsós csirkeragu recept

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg csirkemellfilé
1 nagyobb vöröshagyma
3–4 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 csapott teáskanál őrölt fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 csésze zöldborsó (2,5 dl)
30 dkg Amigo barna csiperkegomba
50 dkg krumpli
a krumpli sütéséhez:
olaj

Az apróra kockázott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst. Amikor a csirke kifehéredett, ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a meghámozott, feldarabolt paradicsommal. Felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lefedve, közepes lángon főzzük. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a zöldborsót, a főzési idő vége előtt 10 perccel pedig a kisebb cikkekre vágott gombát. Készre főzzük. A megtisztított krumplit felkockázzuk, bő olajban kisütjük, és a raguhoz forgatjuk. Ha szükséges utánízesítjük, és azonnal tálaljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.