Görögös töltött padlizsán

Görögös töltött padlizsán

Görögös töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

2 kisebb padlizsán

25 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

2 paradicsom

1/2 teáskanál krétai vad oregánó

1 késhegynyi őrölt fahéj

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

1/2 teáskanál különleges fűszerpaprika

10 dkg reszelt cheddar sajt

őrölt fekete bors

olaj

a tálaláshoz:

saláta

 

A padlizsánt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsát kissé kikaparjuk, hogy tölthető legyen. A kivájt zöldséghúst felaprítjuk.

A megpucolt vöröshagymát apróra kockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük. Közben a paradicsomot felaprítjuk, a padlizsánhússal együtt a húshoz keverjük. Kis lángon 30 percig főzzük, ha szükséges, nagyon kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen le.

A kész raguval megtöltjük a padlizsánt, tepsire helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu 

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.