Gránátalmás csirkemáj

Gránátalmás csirkemáj

Hozzávalók
1/2 kg csirkemáj
1 vöröshagyma finomra aprítva
3 gerezd zúzott fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
kevés olívaolaj
1/2 teáskanál sumach
1 teáskanál baharat fűszerkeverék
6 evőkanál gránátalmamelasz
1 nagy gránátalma

A májat megtisztítjuk, forró serpenyőben kevés olajon kérget pirítunk rá, majd tányérba szedjük. A serpenyőbe tesszük a hagymát, a fokhagymát, és kis lángon puhára dinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a májat, ízesítjük a többi fűszerrel és a gránátalmamelasszal. A gránátalmát kettévágjuk, egyik felét kifacsarjuk, és a levet is a májhoz adjuk. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a máj teljesen meg nem puhul. A megmaradt gránátalma magjaival megszórva tálaljuk, kuszkusszal, salátával, pitával vagy krumplipürével kínáljuk.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.