Grillezettkukorica-saláta mustárcsírás majonézzel

Grillezettkukorica-saláta mustárcsírás majonézzel

Hozzávalók

8 cső kukorica

2 tojássárgája

1 púpozott evőkanál gluténmentes mustár

3 dl olaj

1 evőkanál fehérborecet

1 citrom kifacsart leve

1–2 dl tejföl

frissen őrölt fekete bors

2 marék mustárcsíra + kevés a tálaláshoz

 

A kukorica leveleit eltávolítjuk, sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, forró grillen aranybarnára pirítjuk, majd a szemeket levágjuk a csőről.

A tojássárgáját és a mustárt robotgéppel elkezdjük kikeverni, miközben lassan hozzácsurgatunk 1,5 dl olajat. Amikor homogén krémet kaptunk, hozzáadjuk a fehérborecetet, majd tovább verjük, miközben újabb 1,5 dl olajat öntünk hozzá. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. A tejföllel lazítjuk, majd beleforgatjuk a kissé felaprított mustárcsírát és a kukoricát. Mustárcsírával megszórva, grillezett hús vagy hal mellé kínáljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.