Grízes túrós sütemény recept

Grízes túrós sütemény recept

Hozzávalók 30×25 cm-es sütőtálhoz
5 tojás
8 dkg barnarizs-dara
2 dl Mizo laktózmentes tejföl
25 dkg Mizo laktózmentes túró
1 evőkanál vaníliakivonat
1 biocitrom reszelt héja
2,8 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a sütőtálhoz:
Mizo laktózmentes vaj

A túrót elkeverjük a barnarizs-darával és 30 percre félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját kihabosítjuk az édesítőszerrel, a túrós barnarizs-darával és a többi hozzávalóval, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A sütőtálat vajjal kikenjük, a masszát beleöntjük és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje pirosra sült, de ne süssük túl, nehogy kiszáradjon!
Miután kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 56 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük