Gyömbéres csirkeleves tésztával

Gyömbéres csirkeleves tésztával

Hozzávalók 4 személyre
1 egész csirkemellfilé
2 sárgarépa
2 zsenge póréhagyma
4 nagyobb csiperke
3 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér
1/3 kávéskanál őrölt szecsuáni bors
10 dkg széles metélt

a tálaláshoz:
vékony csíkokra vágott, zöld húsú paprika, póréhagyma, kínai kel

1,5 l forró vizet a szójaszósszal lábasba öntünk. Beletesszük a felkarikázott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és gyömbért. Ízesítjük szecsuáni borssal, és beleszórjuk a csirkemellcsíkokat. Az egészet felforraljuk, majd közepes lángon főzzük néhány percig. Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, a csíkokra vágott póréhagymát és a tésztát. Közepes lángon készre főzzük a levest. Ha kell, sóval ízesítjük. Tálaláskor friss zöldségeket halmozunk a tetejére.

Alapötlet innen: BBC GoodFood magazin – 101 TÉSZTAÉTEL című kiadványa

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

http://webshop.fuszeresz.hu/alapfuszerek_20/borsok_26/szecsuani_bors_orolt_335

A termékekről további infóért katt IDE. http://webshop.fuszeresz.hu/

A cikk címkéi:
· · · · ·
A cikk kategóriái:
fűszerész · konyháninnen · Leves · szárnyas · tejmentes

Nem kommentelhető bejegyzés.