Gyömbéres-tejfölös karfiolleves

Gyömbéres-tejfölös karfiolleves

Hozzávalók 4 személyre
1 kisebb karfiol (kb. 70 dkg)
1,2 l húsleves vagy húsalaplé
1 kisebb vöröshagyma
1 sárgarépa
1 szál zellerzöld
1 teáskanál őrölt gyömbér

őrölt bors
2 púpozott evőkanál tejföl
a tálaláshoz:
1 csokor petrezselyemzöld

A húslevest feltesszük főni a finomra vágott hagymával, a zellerzölddel és a gyömbérrel. Amikor felforrt, beleszórjuk a kis darabokra vágott sárgarépát, és lefedve 10 percet főzzük. Közben a karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk; a nem fás szárát is apró kockákra vágjuk, majd mindet a levesbe tesszük. Újból lefedjük az edényt, és megvárjuk, hogy a karfiol megpuhuljon. Megkóstoljuk a levét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ezután a zellerzöldet eltávolítjuk. A zöldségek negyedét a tejföllel simára turmixoljuk, és a forró lével felengedve visszaöntjük a fazékba. Még 5 percig hagyjuk főni a levest, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet. Forrón tálaljuk.

http://katakonyha.blogspot.com

A cikk címkéi:
· · · · · ·
A cikk kategóriái:
160g · IR · katakonyha · Leves · szénhidrátdiéta · tojásmentes

Nem kommentelhető bejegyzés.