Gyors sajtos kocka

Rozmaringos-parmezános madeleine

Gyors sajtos kocka

Hozzávalók kb. 60 db-hoz
a tésztához:
60 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
2 púpozott teáskanál só
4–5 evőkanál langyos tej
5 dkg friss élesztő
1 nagy csipet cukor
20 dkg tejföl
1 nagyobb tojás
25 dkg puha vaj
a tetejére:
1 tojás
15 dkg reszelt sajt

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a vajat. Alaposan kidolgozzuk. Addig pihentetjük, amíg 2 nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előkészítjük a lisztezett felületet.
A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, 4×4 cm-es kockákra vágjuk. Mindet az előkészített tepsikbe sorakoztatjuk, és addig kelesztjük, amíg a sütő hőlégkeverésen 180 fokra bemelegszik. A kockák tetejét lekenjük az enyhén felvert tojással, meg- szórjuk a reszelt sajttal, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

https://aranytepsi.blogspot.com

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.