Gyümölcsös-vörösboros puncs

Gyümölcsös-vörösboros puncs

Hozzávalók kb. 1,5 l-hez
10 dkg aszalt füge
2 alma
1 nagy narancs
10 dkg mandula
1 fahéjrúd
1 teáskanál szegfűszeg
15 dkg cukor
2 üveg száraz vörösbor (2 x 7,5 dl)
1,25 dl rum

Felszeleteljük a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboljuk. Az almát és a narancsot alaposan megmossuk, megtöröljük, negyedekbe vágjuk. Az almának csak a csumáját távolítjuk el, az egészséges magházat nem. Ezután a mandulával, a fűszerekkel és a cukorral lábasba tesszük mindet, meglocsoljuk a vörösborral, és néhányszor megkeverve felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon és a gyümölcsök kicsit puhuljanak. Gézzel kibélelt szűrőbe öntjük, hagyjuk jól lecsepegni, majd a visszamaradt részeket jól ki is nyomkodjuk. Az átszűrt bort a rum hozzáadása után újra felforrósítjuk, de már nem forraljuk. Hőálló poharakban, keksz, aprósütemény mellé kínáljuk.

http://hankka.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.