Hagymakarika zabpehelylisztes bundában

Hagymakarika zabpehelylisztes bundában

Hozzávalók 2 személyre
2 nagy vöröshagyma
1/2 kávéskanál só
a bundához:
1 nagy tojás
2 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
30 ml tej
1/2 kávéskanál fokhagymasó
1 nagy csipet őrölt bors
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
ketchup
friss saláta

A megtisztított hagymát 1 cm vékony szeletekre vágjuk, a rétegeket is szétszedjük. Meghintjük sóval. A bundához a tojást a fűszerekkel és a liszttel csomómentesre keverjük, a tejjel lazítjuk. 20 perc pihentetés után serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A karikákat megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban barnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges olajat. Ketchuppal, esetleg friss salátával kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.