Hagymás, füstölt sajtos pite

Hagymás, füstölt sajtos pite

Hozzávalók 24 cm-es formához

a tésztához:
10 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1 tojássárgája
1 dkg cukor
1 csipet só
a töltelékhez:
1 kg vöröshagyma
1,5 dkg vaj
2 dkg cukor
3 tojás
2 dl tejföl
1 dl tej
10 dkg füstölt sajt
a vaksütéshez:
száraz hüvelyes vagy más nehezék

A tésztához a lisztet, a cukrot és a felkockázott vajat összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy puha pitetésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1/2 órát hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és mély serpenyőbe tesszük. A felhevített vajon, közepes lángon sütni kezdjük. Amikor már kezd színe lenni, apránként kevés vizet adunk hozzá, és mindig megvárjuk, amíg az előző adag elpárolog. 30-40 perc múlva, amikor már szép karamellszínű lesz, csökkentjük alatta a hőt, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a cukorral. Átforgatjuk, és félretesszük hűlni. Közben összekeverjük a tejfölt, a tojásokat, a tejet, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kihűlt hagymát is.
A tésztát 2 folpack között kinyújtjuk, és a piteformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 15 percig nehezékkel, majd 10 percig nehezék nélkül sütjük. Ezután beleöntjük a tölteléket, és 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

http://www.afraasutode.blogspot.com

A cikk kategóriái:
afraasütőde · Főételek, köretek · pite · sajt · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.