Hagymás rostélyos

Gesztenyés rolád

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 4 személyre
1 kg sertéskaraj szeletekre vágva
a páchoz:
4 dl lassú szénhidrátú tej (“csillagtej”)
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 teáskanál cukormentes mustár
továbbá:
5 evőkanál sűrített paradicsom
só
őrölt bors
barnarizs-liszt
1 dl fehér- vagy vörösbor
a sült hagymához:
4–6 vöröshagyma
barnarizs-liszt
a sütéshez:
olaj

A húst megmossuk, a széleit több helyen bevágjuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, a húst bekenjük vele, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, a barnarizs-lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük a paradicsompürét, a bort és kb. 1 dl vizet. Elkeverjük, beletesszük a húst, majd kis lángon kb. 15 percig pároljuk, közben a karajt időnként átforgatjuk.

A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, megszórjuk a barnarizs-liszttel. Forró olajban pirosra, ropogósra sütjük, majd a hússal tálaljuk. Köretként salátát, sült krumplit kínálhatunk hozzá.

https://szepsegtar.blogspot.com

Bookmark(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.