Hagyományos piskótatekercs cukor- és gluténmentesen

Hagyományos piskótatekercs cukor- és gluténmentesen

Hagyományos piskótatekercs cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 33×40 cm-es tepsihez
7 tojás
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
10 dkg barnarizs-liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
a töltelékhez:
2 dl cukormentes sárgabaracklekvár
a tálaláshoz:
porrá őrölt édesítőszer

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, és kanalanként hozzáadjuk az édesítőszer felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék édesítőszerrel és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk és spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a barnarizs-lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, ráterítünk egy tiszta sütőpapírt, és szorosan felcsavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
Kitekerjük, vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, majd visszagöngyölítjük. Édesítőszerrel megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: az egész tekercs kb. 100 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(13)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.