Hamis csalamádé

Csúsztatott palacsinta

Hamis csalamádé

Hozzávalók 4 db 720 ml-es üveghez
2 kg uborka
40 dkg vöröshagyma
2 kápia paprika
15 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
3 dkg asztali só
1/2 teáskanál őrölt bors
1/2 teáskanál nátrium-benzoát
1/2 teáskanál borkénpor
2,5 dl 10%-os ecet
1 púpozott teáskanál mustármag

A megtisztított zöldségeket vékonyra gyaluljuk. Rászórjuk a fűszereket, a tartósítószereket, ráöntjük az ecetet. Alaposan összeforgatjuk, majd hűvös helyen 1 napot állni hagyjuk, közben néhányszor megkeverjük. Tisztára mosott üvegekbe szedjük, mindegyikre tetőt csavarunk, és a kamrapolcon a végleges helyére tesszük.

Tipp: frissen is nagyon finom.

https://katakonyha.blogspot.com

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.