Hamis pecsenyezsír

Hamis pecsenyezsír

Hamis pecsenyezsír

Hozzávalók
1 nagyobb lila hagyma
1 vöröshagyma
3–4 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj
1 alma
2 evőkanál szezámmag
1 teáskanál morzsolt borsikafű
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
1 csapott kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt fekete bors
20 dkg szilárd Barco kókuszolaj
1 teáskanál mustár

A háromféle hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát 2-3 darabra, a többit cikkekre vágjuk. Az olívaolajban, kis lángon félpuhára pároljuk. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a hagymához adjuk, és az egészet addig sütjük tovább, amíg az alma szét nem esik. Beletesszük a szezámmagot, majd néhány perc elteltével a fűszereket. Miután illatozni kezd, felolvasztjuk benne a kókuszolajat, és a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. A mustárral együtt botmixerrel pürésítjük, majd időnként megkeverve langyosra hűtjük. Tálkába vagy üvegbe töltjük, és hűtőbe tesszük. Sós pékárura vagy kenyérre kenve, friss zöldségfélével fogyasztjuk, de további ételek készítéséhez is felhasználhatjuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.