Házi kivonatok

Házi kivonatok

Hozzávalók
a citromkivonathoz:
2,5 dl vodka
4-5 biocitrom
a fahéjkivonathoz:
2,5 dl vodka
4-5 fahéjrúd vagy 2-3 evőkanál tört fahéj
a grépfrútkivonathoz:
2,5 dl vodka
2-3 grépfrút
a narancskivonathoz:
2,5 dl vodka
3-4 narancs
a vaníliakivonathoz:
2,5 dl vodka
3 vaníliarúd

A citrusok héját zöldséghámozóval nagyon vékonyan levágjuk – vigyázzunk, hogy csak a színes, illóolajokban gazdag héjat vágjuk le, az alatta található fehér, keserű réteg ne kerüljön felhasználásra.
5 jól záródó üvegbe halmozzuk – külön-külön – a citrom-, a grépfrút-, a narancshéjat, a fahéjat, a keresztben kettévágott és hosszában felhasított vaníliarudat. Rájuk öntjük a vodkát, és a citrushéjakat belenyomkodjuk, tömörítjük, hogy mindenhol ellepje a folyadék. Sötét, hűvös helyen 2 hétig érleljük, majd – a vanília kivételével – mindet leszűrjük, csinos üvegekbe öntjük. A fahéjba visszatehetünk 1 fahéjrudat, a vaníliát pedig szűrés nélkül, a vaníliahüvelyekkel együtt öntjük az üvegbe.

Tipp: szépen becsomagolva kitűnő gasztroajándék lehet.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.