Hideg sárgabarack-krémleves

Hideg sárgabarack-krémleves

Hozzávalók 2 személyre

40 dkg érett sárgabarack

2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 teáskanál vaníliakivonat

5 dkg mascarpone

1 dl tejszín

1 dl cukormentes mandulatej

a levesbetéthez:

2 sárgabarack

1/2 citrom kifacsart leve

2 teáskanál eritritpor

1 teáskanál vaníliakivonat

a tálaláshoz:

1 dl hideg tejszín

2–3 evőkanál szeletelt mandula megpirítva

a díszítéshez:

néhány mentalevél

 

A levesbetéthez a barackot meghámozzuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliát, az édesítőszert, összeforgatjuk, majd tálalásig félretesszük.

A leveshez a barackot néhány percre forrásban lévő vízbe tesszük, leszűrjük, lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magját. A gyümölcshúst turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk az édesítőszert, a vaníliát, a mascarponét, a tejszínt, a mandulatejet, és krémesre turmixoljuk.

A tejszínből kemény habot verünk. A levest tálkába öntjük, a felkockázott barackkal, a tejszínhabbal, pirított mandulával megszórva tálaljuk, végül mentalevéllel díszítjük.

http://www.desszertszoba.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.