Hurkával töltött szűzpecsenye

Hurkával töltött szűzpecsenye

Hozzávalók kb. 20 szelethez
1 nagyobb szűzpecsenye (kb. 50 dkg)
1 szál májas hurka (kb. 25 dkg)
20 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
1 csipet só
1 nagy csipet őrölt fekete bors
1/2 kávékanál sertéssült-fűszerkeverék
a sütéshez:
kevés olaj
kb. 1/2 dl víz

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és téglalap alakúra klopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk a sóval, a borssal és a fűszerkeverékkel. A közepére rakjuk a hurkát, felcsavarjuk, majd a szalonnával szorosan körbetekerjük. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, mellé öntjük a vizet. Lefedve, 180 fokos sütőben kb. 40 percet puhítjuk, végül a fóliát eltávolítva, a szaftjával locsolgatva pirosra sütjük.
Kihűtve, szeletelve, hidegtálon kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

A cikk címkéi:
· ·

Nem kommentelhető bejegyzés.