Húsgombócos pizzakenyér 

Húsgombócos pizzakenyér 

Hozzávalók

25 dkg pizzaliszt

3 g só

1,45 dl víz

4 g friss élesztő

továbbá:

6 teáskanál pizzaszósz

15 dkg darált hús

1 gerezd fokhagyma

2–3 evőkanál reszelt parmezán

1 teáskanál szárított bazsalikom

6 kis szelet mozzarella

frissen őrölt fekete bors

 

A darált húshoz adjuk a parmezánt, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a megpucolt fokhagymát. Összekeverjük, és felhasználásig félretesszük.

Robotgép táljába mérjük a vizet, feloldjuk benne az élesztőt. A gépet elindítjuk alacsony fokozaton, majd a sóval összeforgatott lisztet a nedves keverékbe kanalazzuk. 10-12 perc alatt fényes, ruganyos tésztát dagasztunk. A tálat folpakkal letakarjuk, és a tésztát huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kb. 5×10 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal, 1-1 kupac darált húst, majd 1-1 szelet mozzarellát helyezünk a közepükre. A húst a tésztába bugyoláljuk úgy, hogy buktákat kapjunk. 2 rétegben a sütőformába rendezzük, letakarjuk, és ismét a duplájára kelesztjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából, és melegen vagy hidegen, előételként kínáljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A lyukacsos szendvicskenyér-sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.