Húsos ravioli paradicsommártással

Húsos ravioli paradicsommártással

Hozzávalók 2 személyre
10 dkg durumbúzaliszt
1 tojás
kb. 10 ml hideg víz
25 dkg darabolt konzervparadicsom
15 dkg darált sertéslapocka
5 dkg tehéntúró
2 kisebb vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 dkg reszelt parmezán
2 teáskanál morzsolt oregánó
1 csapott teáskanál bazsalikom
1 csapott evőkanál barna nádcukor
őrölt fekete bors

30 ml tejszín
1 teáskanál mangalicazsír
parmezánlapocskák
friss vagy szárított bazsalikomlevelek

A liszt közepébe készített mélyedésbe ütjük a tojást, villával felverjük, majd a vizet is hozzáöntve összeállítjuk a tésztát. Enyhén lisztezett felületen sima felületűvé gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.
A finomra aprított vöröshagyma felét a felforrósított zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagyma felét, sóval és borssal ízesítjük, és rátesszük a húst. Miközben sül, 1 teáskanál oregánóval fűszerezzük. Szűrőkanálba öntjük, hogy lecsepegjen róla a felesleges zsiradék, majd összekeverjük a reszelt parmezánnal, végül kihűtjük. A maradék vörös- és fokhagymát a visszamaradt, felforrósított zsíron fedő alatt megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a paradicsomot, 1 csapott teáskanál oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, és fedő alatt 5 percig főzzük. Cukrot szórunk bele, majd kivesszük a mártás 2/3 részét, és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőben maradt darabos mártáshoz, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Melegen tartjuk.
A tésztát négyfelé vágjuk, lisztezett felületen mindet a ravioliformánál kicsit nagyobbra és kb. 1 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik lapot hosszában a formára fektetjük, és a mélyedésekbe ültetjük a kávéskanálnyi mennyiségű, kis golyóvá formázott tölteléket. Ujjbegyünkkel a mélyedésekbe nyomjuk. A másik tésztalapot ráhelyezzük, majd a nyújtófát jól lenyomva többször áthengerítjük rajta. A lehulló széleket eltávolítjuk, és a töltött raviolikat óvatosan kiborítjuk a formából. Így járunk el a többi tésztával is. A raviolikat forrásban lévő, bő, sós vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz felszínére, még kb. 2 percig főzzük.
A megfőtt tésztát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd felforrósított olívaolajra szedjük, és összeforgatjuk. A mártással és parmezánlapocskákkal együtt, aprított bazsalikommal meghintve tálaljuk.

https://suniskanal.blogspot.com

http://cookori.com/Tescoma-Ravioli-keszito-forma-kerek-10db-os

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · · ·
A cikk kategóriái:
cookori · Főételek, köretek · sajt · sertéshús · süniskanál · tészta · túró

Nem kommentelhető bejegyzés.