Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya

Hozzávalók
50 dkg apróra vágott csirke- vagy pulykamell
1 vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
1 evőkanál vaj
1 szál lángolt kolbász (kb. 25 dkg)
1 hámozottparadicsom-konzerv (400 g)
12 dkg basmati rizs
4 dl alaplé
1 gerezd fokhagyma
1 csipet Cayenne-bors
1 csipet fehér bors
1 csipet morzsolt kakukkfű
2 zsályalevél
2 babérlevél

a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld

A vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a húst, fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és a rizst. Felöntjük az alaplével, beletesszük a felcsíkozott paprikát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.