Joghurtos epertorta

Joghurtos epertorta

Hozzávalók 1530 ml-es szilikon formához
1 l epres joghurt
2 dkg zselatinpor
50 dkg eper
a díszítéshez:
25 dkg áttetsző tükörglazúr (piros)
1 teáskanál mandulakrokant
néhány csokoládévirág

A zselatint elkeverjük a joghurtban, majd folyamatosan kevergetve felforrósítjuk. Beleforgatjuk a megtisztított epret, a szilikonformába töltjük, és hagyjuk kihűlni. Fóliával letakarva néhány órára fagyasztóba tesszük. A formából kifordítjuk, rácsra helyezzük. A tükörmázzal egyenletesen bevonjuk, a tetejét ízlés szerint mandulakrokanttal és csokoládéval díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

https://dobosbea.blogspot.com

A szilikonformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.