Joghurtos panna cotta mangózselével

Joghurtos panna cotta mangózselével

Hozzávalók 3 pohárhoz
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
15 dkg natúr görög joghurt
3 dkg édesítőszer
5 g zselatinpor
1 teáskanál vaníliaaroma
a zseléhez:
1 nagyobb, érett mangó
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1,5 dkg édesítőszer
5 g zselatinpor
a díszítéshez:
áfonya
chiamag
puffasztott quinoa
szárított levendulavirág

A tejet a tejszínnel, a joghurttal és az édesítőszerrel kis lángon addig forrósítjuk, amíg gyöngyözni nem kezd. Közben a zselatint kevés vízben feloldjuk. A tejes alapot a tűzről levesszük, hozzáadjuk a vaníliát és a zselatint, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük, és szűrőn keresztül poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A mangó húsát meglocsoljuk a citromlével, pürésítjük, majd felforraljuk, és szűrőn átpasszírozzuk. A gyümölcspépet az édesítőszerrel felmelegítjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatint, langyosra hűtjük. A panna cotta-ra csorgatjuk, és szilárdulásig ismét hűtőbe tesszük.
Néhány szem áfonyával, kevés chiamaggal, szárított levendulavirággal és puffasztott quinoával díszítjük.

http://www.desszertszoba.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.