Joghurtos-pulykahúsos franciasaláta csírával

Joghurtos-pulykahúsos franciasaláta csírával

Joghurtos-pulykahúsos franciasaláta csírával

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg fagyasztott franciasaláta-alap zöldségkeverék

kb. 40 dkg pulykamellfilé

2 evőkanál olaj

só

frissen őrölt bors

1 nagyobb alma

3-4 csemegeuborka

az öntethez:

1 nagy pohár natúr joghurt (375 g)

1 púpozott teáskanál mustár

só

frissen őrölt bors

a tálaláshoz:

vegyes csíra

A zöldségkeveréket forró, sós vízben roppanósan puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd késes aprítóval ledaráljuk. A felhevített olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Tálcára terítve hűlni hagyjuk.

Az öntet hozzávalóit elkeverjük.
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst az uborkával együtt apróra kockázzuk, az öntetbe forgatjuk. Belekeverjük a salátaalapot és a húst is, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Vegyes csírával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·
A cikk kategóriái:
bioháló · Főételek, köretek · hankka · saláta · szárnyas

Nem kommentelhető bejegyzés.