Juhtúrós-burgonyás kocka

Parmezános-olívás rúd

Juhtúrós-burgonyás kocka

Hozzávalók kb. 50 db-hoz
kb. 2 dl tejföl
1 kávéskanál cukor
5 dkg friss élesztő
60 dkg liszt
kb. 10 dkg burgonyapehely
1 evőkanál só
25 dkg vaj
20 dkg juhtúró
3 tojás
a tetejére:
1 tojás köménymag

A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a sót, és elmorzsoljuk benne a vajat. A juhtúróval, a tojással és az élesztős tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk, letakarva langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét ferdén bevagdossuk. 4×4 cm-es kockákra vágjuk, mindet tepsire sorakoztatjuk, és letakarva 1/2 óráig pihentetjük. A tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, meghintjük köménymaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.