Juhtúrós rakott karfiol

Juhtúrós rakott karfiol

Hozzávalók
1 kg karfiol
1 nagyobb vöröshagyma
3 evőkanál olaj
15 dkg basmati rizs
50 dkg darált hús

őrölt bors
őrölt pirospaprika
majoránna
3 dl tejföl
15 dkg juhtúró
5 dkg vaj
4 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

1 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk, és lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A karfiolt rózsáira szedjük, majd lobogó, sós vízben 5 percig előfőzzük. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a maradék olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt és a juhtúrót botmixerrel egyneművé keverjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk. A karfiol felét az aljára rakjuk, erre kerül a főtt rizs, majd a hús, végül a megmaradt karfiol. A tetejére öntjük a tejfölös túrót. 200 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.

http://babette-babettefz.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.