Kagylós-garnélás pappardelle

Kagylós-garnélás pappardelle

Kagylós-garnélás pappardelle recept

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg durumliszt
kb. 1,8 dl hideg víz

kevés olaj
50 dkg fekete kagyló
25 dkg tisztított királygarnéla-farok
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl fehérbor
1 teáskanál rák és hal fűszerkeverék
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld

A liszthez apránként annyi vizet adunk, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Géppel vagy kézzel közepes vastagságúra nyújtjuk, majd bő ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Mély serpenyőben vagy lábosban olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Közben a kagylót átválogatjuk, azokat, amelyek nyitva vannak, kidobjuk. A zárt kagylókat folyóvíz alatt átmossuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a fehérborral, lefedjük, és 12-15 percig főzzük – ezalatt a kagylók kinyílnak. Hozzáadjuk a garnélát, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és addig főzzük, amíg a rák rózsaszínű nem lesz.
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, a kagylós-rákos szószba forgatjuk.
Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.