Kakaós csiga 

Kakaós csiga 

Kakaós csiga 

Hozzávalók 8 db-hoz

1,2 dl Mizo laktózmentes tejföl

14 dkg teljes kiőrlésű liszt

6 dkg liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

1 tojás

5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2 dkg olvasztott Mizo laktózmentes vaj

1 csipet só

a töltelékhez:

2 dkg olvasztott Mizo laktózmentes vaj

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A tejfölt, a szódabikarbónát, a tojást, az édesítőszert és a sót összekeverjük, pár percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a vajat, és összegyúrjuk. 30 percre vagy akár 1 éjszakára félretesszük.

Sütőpapíron 50×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk az édesítőszerrel elvegyített kakaóval. Szorosan feltekerjük, cérnával 8 egyforma darabra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokon 12 perc alatt készre sütjük.

Tipp: az egész adag 126 g, darabonként 16 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com 

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(19)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.