Kakaós és fahéjas csiga cukor- és gluténmentesen

Kakaós és fahéjas csiga cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 12 db-hoz
a tésztához:
20 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz
1 dkg só
3 dkg Burg almaecet
6 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj
4 M-es tojás
8 dkg víz
20 dkg áttört túró
1/2 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
1 biocitrom reszelt héja
a fahéjas töltelékhez:
4 dkg őrölt ceyloni fahéj
1,5 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
5 dkg vaj
a kakaós töltelékhez:
4 dkg Szafi Reform holland kakaópor
1,5 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
5 dkg vaj
a tetejére:
vaj

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percre félretesszük, majd sütőpapíron 25×50 cm-esre nyújtjuk. Hosszában elfelezzük, mindkettőt megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk az édesítőszerrel, majd az egyiket a kakaóval, a másikat a fahéjjal hintjük meg. A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint a bejglit, 6-6 egyenlő részre osztjuk, és vastagabb cérna segítségével felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejükre apró vajdarabot teszünk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp: Darabonként 9 g szénhidrátot tartalmaz. Miután kihűlt, papírzacskóba téve le is fagyaszthatjuk – fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.