Kakaós-mézes húsvéti tojás

Kakaós-mézes húsvéti tojás

Kakaós-mézes húsvéti tojás

Hozzávalók
a tésztához:
15 dkg vaj
1/2 dl tej
15 dkg cukor
15 dkg méz
3 dkg cukrozatlan kakaópor
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
az írókához:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő

A vajat a tejjel, a cukorral, a mézzel és a kakaóval addig melegítjük, amíg egynemű folyadékot nem kapunk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, közben többször megkeverjük. A szódabikarbónával összeforgatott lisztet gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a langyosra hűlt mézes elegyet, tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1,5 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és a húsvéti kiszúró készlettel tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben a tojásokat 10-12 perc, a kisebb figurákat 6-8 perc alatt készre sütjük. Tálcára szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd – a habot tovább verve – fokozatosan adagolva hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot (a mennyisége a fehérje nagyságától függ, lehet, hogy nem kell mind). Sűrűn folyós masszát kell kapnunk. Apró lyukú csővel ellátott habzsákba szedjük, és tetszés szerint díszítjük a húsvéti mézeseket. A máz teljes dermedése után kínálhatjuk.

Tipp: a mézeseket szépen becsomagolva ajándékba vagy a locsolásért cserébe is adhatjuk.

http://hankka.blogspot.com

http://cookori.com/
http://cookori.com/Ibili-Kreativ-husveti-kiszuro-keszlet-9db-os

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk kategóriái:
aprósütemény · hankka · húsvét · keksz · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.