Kalácskoszorú

Kalácskoszorú

Hozzávalók 4 kisebb kalácshoz
7,5 dkg Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék
2,5 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
3,5 dkg Szafi Reform eritrit
1 csipet Szafi Reform Himalája kristálysó
1 késhegynyi Szafi Reform őrölt Bourbon vanília
1 késhegynyi Szafi Reform őrölt fahéj
1 késhegynyi Szafi Reform őrölt szegfűszeg
1 (bio)narancs reszelt héja
1 dkg frissen facsart narancslé
1 M-es tojás
1 M-es tojás sárgája
3 dkg kókuszkrém
1/2 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
6 dkg langyos víz
a kenéshez:
kevés tojásfehérje
Szafi Reform folyékony kókuszolaj

Külön-külön kimérjük a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd robotgép dagasztószárával 2-3 perc alatt összedolgozzuk, 5 percre félretesszük.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, és 8 egyenlő súlyú darabra osztjuk. Mindegyikből 22 cm hosszú rudat formázunk. 2-2 szálat lazán egybefonunk, majd a széleket összecsippentve koszorúformára alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Vékonyan lekenjük tojásfehérjével, majd a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, alsó-felső sütésmódban. Amikor felmelegedett, a kalácsot újból lekenjük, majd 35-40 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, végül kevés kókuszolajjal lekenjük, hogy szép fényes legyen.

https://katakonyha.blogspot.com/

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.