Káposztás kalács

Káposztás kalács

Káposztás kalács

Hozzávalók

a tésztához:

25 dkg liszt

1 teáskanál só

1 dl tej

2 dkg friss élesztő

1 kávéskanál cukor

1 tojássárgája

5 dkg vaj

a töltelékhez:

30 dkg reszelt káposzta

4–5 evőkanál olaj

1 teáskanál őrölt fekete bors

1 kávéskanál só

1 késhegynyi őrölt köménymag

a kenéshez:

1 tojás

kevés tej

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a tojássárgájával és a vajjal együtt a sóval elvegyített liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A felforrósított olajon megpirítjuk a káposztát, ízesítjük a sóval, a borssal, a köménnyel, majd kihűtjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra, 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, a szélesebb oldaláról feltekerjük, a végeit benyomkodjuk. Sütőpapíros tepsibe fektetjük, és letakarva addig pihentetjük, amíg a sütő be nem melegszik. Lekenjük az enyhén felvert tojással, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésmódban 30 perc alatt megsütjük. Azonnal lekenjük tejjel, és letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni. Hidegen szeleteljük.

https://aranytepsi.blogspot.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.