Kapribogyós-cukkinis tészta

Kapribogyós-cukkinis tészta

Kapribogyós-cukkinis tészta

Hozzávalók 2 személyre
12 dkg durum orsótészta
60 dkg cukkini (hámozva, tisztítva mérve)
1 főzőhagyma vagy 1 csomó újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3–4 hámozott paradicsom
10 dkg reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
2 teáskanál sós vízben eltett kapribogyó leszűrve
3–4 kakukkfűág
3–4 oregánóág
1 kisebb bazsalikomág
1/2 kávéskanál morzsolt csilipaprika

frissen őrölt bors
5 dkg füstölt, húsos szalonna
a tálaláshoz:
reszelt sajt (elhagyható)

A kétféle hagymát, a paradicsomot, a kapribogyót és a fűszerek száráról lecsipkedett leveleket finomra aprítjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát bő, enyhén sós vízben harapható állagúra főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, mélyebb serpenyőben, lassú tűzön zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a főzőhagymát megdinszteljük, majd a fokhagymával még 1–2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a cukkinit – ha nagyon sok a leve, előtte kissé kinyomkodjuk –, és alaposan átpirítjuk a zöldfűszerekkel és a csilivel. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a paradicsomot meg a kapribogyót. Lefedve pároljuk, amíg a cukkini puha nem lesz. Ezután beleszórjuk és felolvasztjuk benne a sajtot.
A zöldségragut összekeverjük a leszűrt tésztával, és a szalonnapörccel tálaljuk. Reszelt sajtot is kínálhatunk hozzá.

https://katakonyha.blogspot.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · katakonyha · tészta

Nem kommentelhető bejegyzés.