Kapros-lazacos burgonyaleves

Kapros-lazacos burgonyaleves

Kapros-lazacos burgonyaleves

Hozzávalók

2 vöröshagyma

20 dkg zöldborsó

25 dkg lazacfilé

40 dkg burgonya

1 csokor friss kapor

2 babérlevél

2 dl tejszín

zöldségalaplé vagy víz

2 evőkanál vaj

olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

citrom

A vaj és kevés olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Amint összeesett, nagyobbra vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve a burgonya puhulásáig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt, a felaprított kaprot, és néhány percig tovább rotyogtatjuk. Végül beletesszük a felkockázott lazacot, és elzárjuk alatta a lángot. Tálaláskor citromgerezdet kínálunk mellé.

http://foodlover.hu

Bookmark(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
foodlover · gluténmentes · hal · Leves

Nem kommentelhető bejegyzés.