Kapros-túrós felhőfánk

Kapros-túrós felhőfánk

Hozzávalók 6 személyre
25 dkg túró
5 nagyobb tojás
2 evőkanál édesítő
1 nagy csipet só
1 kezeletlen citrom
1 nagy csokor friss vagy 1 evőkanál morzsolt kapor
6 dkg liszt
6 dkg zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
porrá őrölt édesítő
sárgabaracklekvár

A túrót villával áttörjük, majd a cukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert liszteket. Legvégül beleszórjuk az apróra vágott kaprot. Bő olajat forrósítunk, a masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk bele, és közepes lángon mindet pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges olajat, és a fánkokat porrá őrölt édesítővel megszórva, baracklekvárral kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.