Kapros-túrós papucs

Kapros-túrós papucs

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

25 dkg liszt

1/2 kávéskanál só

2 evőkanál cukor

1 dl langyos tej

1,5 dkg friss élesztő

5 dkg vaj

1 tojássárgája

a töltelékhez:

25 dkg túró

2 evőkanál cukor

1 kávéskanál vaníliás cukor

1 kis csokor friss kapor

1 kisebb tojás

1 teáskanál búzadara

a kenéshez:

1 tojás

a tálaláshoz:

porcukor

 

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük. A túrót áttörjük, ízesítjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát és az apróra vágott kaprot. A tésztát téglalap alakúra, 5 mm vékonyra nyújtjuk, 8×8 cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk a tésztadarabok közepén, majd a 2 sarkukat összecsípjük, így alakítva ki a papucsformát. Mindet sütőpapíros tepsibe rakjuk, és addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. Lekenjük a felvert tojással, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. 

https://aranytepsi.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.