Kapros-túrós rácsos pite

Meggyes-fahéjmorzsás pite

Kapros-túrós rácsos pite

Hozzávalók 28 cm-es pitéhez

a tésztához:

30 dkg liszt

1 csipet só

1 púpozott kávéskanál sütőpor

7 dkg porcukor

1/2 kezeletlen citrom reszelt héja

2 tojássárgája

15 dkg vaj

1 evőkanál tejföl

a formához:

vaj

liszt

a töltelékhez:

45 dkg túró

1 evőkanál vaníliás cukor

3 evőkanál cukor

1 kis csokor friss kapor

1/2 kezeletlen citrom reszelt héja

2 tojásfehérje

2 evőkanál búzadara

a tálaláshoz:

porcukor

 

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral, a porcukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojássárgáját, a tejfölt, és a vajjal összedolgozzuk. 1/3-2/3 arányban 2 részre osztjuk, a nagyobbik részt lisztezett felületen a forma méretére nyújtjuk, majd a vajjal kikent, liszttel megszórt formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, megszórjuk a búzadarával. A túrót áttörjük, ízesítjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, az apróra vágott kaporral, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A krémet egyenletesen elkenjük a formában. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a pite tetejét. 180 fokon, hőlégkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A kivehető aljú sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.