Karalábéleves pulykagombóccal 

Karalábéleves pulykagombóccal 

Hozzávalók 4 személyre

2 kisebb karalábé

2 kisebb sárgarépa

1 kisebb vöröshagyma

3–4 evőkanál olaj

2 l zöldségleves-alaplé

1 nagy csipet só

1 csipet őrölt fekete bors

a gombóchoz:

25 dkg darált pulykacombfilé

1 kisebb tojás

1/2 kávéskanál só

1 csipet őrölt fekete bors

3 evőkanál barnarizs-dara

 

A húst összedolgozzuk a tojással, a fűszerekkel és a rizsdarával. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra, a karalábét apró darabokra, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átforgatjuk rajta a sárgarépát és a karalábét. Felöntjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. A húsból vizes kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, a levesben pár perc alatt készre főzzük. Melegen kínáljuk. 

https://aranytepsi.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk kategóriái:
160g · aranytepsi · gluténmentes · IR · Leves · szénhidrátdiéta

Nem kommentelhető bejegyzés.