Kardamomos-pisztáciás sütemény

Kardamomos-pisztáciás sütemény

Hozzávalók kb. 22 cm-es torta- vagy kuglófformához
15 dkg puha vaj
3 tojás
14 dkg (nyírfa)cukor
20 dkg darált mandula
5 dkg pirított, aprított pisztácia
5 dkg kókuszreszelék
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
3 zöld, porított kardamommag
25 dkg meggy
a formához:
vaj
a krémhez:
20 dkg mascarpone
1,5 dl habtejszín
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 citrom vagy lime leve
1 evőkanál vaníliakivonat
1-2 evőkanál (nyírfa)porcukor
a tálaláshoz:
pisztácia
ehető csillámpor (elhagyható)

170 fokra melegítjük a sütőt.
A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kihabosítjuk. A felsorolás sorrendjében belekeverjük a száraz hozzávalókat, végül beleforgatjuk a meggyet. A formát kivajazzuk, a tésztát belekanalazzuk, és 35-45 perc alatt megsütjük a süteményt (vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, maradjon szaftos). Ha tűpróbánál már nem ragacsos, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a süteményre kenjük. Megszórjuk pisztáciával, és tálaljuk. Ehető csillámport is szórhatunk rá.

http://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.